Aflevering 2.3: Overwinteren met je gezin in het buitenland, met Nies Cools.

Overwinteren met je kinderen in het buitenland, kan dat wel? En wat als je kinderen nog schoolplichtig zijn?

Nies Cools doet het voor het tweede jaar op rij! Samen met haar gezin overwintert ze 2 maanden in Kenia. Ze combineert er werken en ontspannen op een manier die alle verbeelding overtreft.

Het lijkt dat ze het met veel gemak doet allemaal, maar in de aflevering deelt ze in alle kwetsbaarheid welke angsten en beperkende overtuigingen ze hiervoor moest overwinnen.

In deze podcastaflevering:

    • Waarom het echt mogelijk is om te gaan overwinteren met je gezin – ook al zit haar zoon in het 1ste leerjaar.

    • Waarom Nies koos voor hybrideonderwijs.

    • Welke afspraken Nies met de school maakte.

    • Hoe haar keuze haar uitdaagt op alle mogelijk niveaus.

    • Hoe ze in Kenia het onderwijs van haar kinderen organiseert.

Huisonderwijs betekent niet dat je het als ouder allemaal zelf moet doen.

Dezelfde structuur en methodes van op school toepassen werkt niet als je huisonderwijs geeft. Integendeel.

Kinderen kennen eigenlijk het woord leren niet. Net omdat het bij hen vanuit spel komt. Zo natuurlijk. Wij volwassen hebben dat woord uitgevonden.

Onze zoon daagt me uit mijn eigen belemmerende overtuigingen onder ogen te komen en alles wat je denkt te weten in vraag te stellen.

Huiswerk is NIET verplicht. Dit staat niet in de eindtermen.

Het is belangrijk je te omringen met een tribe van gelijkgestemden waar jij niet de rare bent met je vragen, visies en ideeën.

We hebben in de toekomst werknemers nodig die intuïtief en creatief kunnen denken. Jammer genoeg leren ze dat niet op school.

Ik leer mijn klanten om te kiezen voor vrijheid en te doen waar ze van dromen en goesting in hebben. Maar van onze kinderen verwachten we wel elke dag tegen hun gevoel in te gaan. Dat klopt niet.

 


Of luister via SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts

 

Nies Cools is voor mij en 1000-en andere vrouwelijke onderneemster het grote voorbeeld als het aankomt op leven in vrijheid. Met haar programma Fearless Freedom Fighters leert ze aan andere ondernemers hoe ze hun grootste dromen kunnen waarmaken en uit de ratrace kunnen stappen.

Op vrijdag 26 mei organiseert ze een groots live event voor vrouwelijke ondernemers. Hier vind je alle info over Fearless.

Wil je net als Nies een Fearless Freedom Fighter zijn? Zet je hier alvast op de wachtlijst. Op 23 maart geeft ze een inspirerende online workshop: In 7 stappen groeien naar meer vrijheid.

De knikkerbaan waar ik het over heb in de aflevering: Gravitrax.

ENJOY!

Samen Stralend Groeien met je gezin

Tags

huisonderwijs


Deze vind je misschien ook interessant: 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!